« Elektronikbloggen
Om nätfilter, grenuttag och moduler

Vågar man köpa billiga färgpatroner?

Bra färgpatroner behöver inte vara dyra

Om vi backar klockan några år till den tiden då datorer och skrivare började dyka upp så fanns det ett flertal aktörer på marknaden som inte var helt seriösa. De sålde bland annat olika kit med färgpatroner till skrivare, och även en slags sprutor man skulle använda för att fylla på de patroner man redan hade installerade. Resultatet blev ofta rent ut sagt katastrofalt och det enda man lyckades med var att förstöra sin skrivare. Det som då gällde var att köpa original om man ville vara säker på att det skulle fungera. Så på 90-talet och en bit in på 2000-talet så hade svaret varit nej, köp inte dem! Idag är det faktiskt annorlunda. 

Du kan lita på dem

Idag är billiga färgpatroner ofta lika bra som de originalfärger de ersätter och kan med fördel användas på de allra flesta märken. Det dåliga rykte de fick har tyvärr stannat kvar hos många användare, men idag så håller de bra kvalitet både för hemmabruk och på kontoret. En sida som jag har använt mig av för att hitta bra och billiga färgpatroner heter billigafärgpatroner.se och där kan du jämföra flera olika företag som säljer just patroner till skrivare. 

Svaret på min inledande fråga blir alltså ett ja, du kan lita på billiga färgpatroner. De som tillverkar dem har lärt sig under åren och blivit mycket bra. Och i ärlighetens namn, varför ska man betala mer än tre gånger så mycket bara för att få original? 

24 Sep 2019