« Elektronikbloggen
Om nätfilter, grenuttag och moduler

Städtips som gör livet enklare

Oavsett om du ständigt städar ditt hem, eller bara ger det en snabb städning innan gästerna kommer, kan några användbara städtips göra processen enklare och effektivare. Eller så väljer du att använda dig av ett städföretag som till exempel Städcompaniet som kan göra hemstädning varje vecka. Dock kan du ändå ha nytta av de smarta städtipsen nedan.

Mikra dina städtrasor och svampar

En viktig faktor för hur du städar ditt hus är att se till att de verktyg du använder också är rena. Att försöka städa ett hus med smutsiga trasor och svampar är kontraproduktivt, så att se till att de är sterila innan. Det kan du göra enkelt, med hjälp av din mikrovågsugn. Stoppa in den våta svampen eller trasan och kör i 30 sekunder. m du inte har en mikrovågsugn kan du också lägga dina rengöringsdukar i tvättmaskinen och dina svampar i diskmaskinen, även om det tar längre tid.

Rengör dina glas och speglar med vinäger och tidningspapper

Att använda trasor för att rengöra glas och speglar kan lämna ränder, fläckar och ludd. Eftersom tidningspapper är ett mycket tätt material har det mjuka fibrer som gör det icke-nötande och därför perfekt för rengöring av glas.

Steg 1: Ta en tom sprayflaska och fyll den med 50 % vit vinäger och 50 % vatten
Steg 2: Skaka väl och spraya på spegeln eller glaset
Steg 3: Använd din tidning för att torka av ytan

Rengör din soffa med bakpulver

Steg 1: Borsta soffan för att ta bort smuts och skräp.
Steg 2: Strö bakpulver på området du vill rengöra.
Steg 3: Låt det sitta i cirka 20 minuter .
Steg 4: Dammsug upp bakpulver.

29 Nov 2022