« Elektronikbloggen
Om nätfilter, grenuttag och moduler

Satsa på en bra elvinsch

En elvinsch kan vara ett bra val att satsa på. Idag finns det olika vinschar du kan satsa på. Antingen ta en du har hemma och fäster i taket, eller en för att fästa i ett fordon. Du kan då sätta den på en bil, en ATV eller liknande. Du kan hitta vinschar på www.warriorwinches.se.

En vinsch är bra för att kunna vinscha tungar saker med. Det kan vara att lyfta eller dra dem. Se till så att du väljer rätt sorts vinsch eftersom det finns olika. Bland annat finns det de som du har då ska göra horisontella drag och så finns det de som du har för vertikala lyft.

Välj rätt sorts elvinsch

En elvinsch eller en elektrisk vinsch kan du ha för att dra last med eller lyfta last med. En sådan här vinsch är enkelt att använda. Har du den fäst på ditt fordon, så är det bara att dra ut dess vajer, fästa den på det du ska dra och senda vinscha med hjälp av korta och kontrollerade drag. 

För att du ska få tag på rätt vinsch, så är det ett måste att du väljer en som är anpassad för det ändamål du ska ha den till. Kolla noga dess dragkapacitet. Det kan vara en fördel att välja en som klarar av mer än vad du behöver. 

Kolla även vinschhastighet, då det kan spela roll med. Ofast så drar en elvinsch med ungefär 1,5 m per minut.

21 Oct 2022